2024-2025 KYK Burs Başvuruları İçin Tarihler Belirlendi!

2024-2025 KYK Burs Başvuruları İçin Tarihler Belirlendi!

Üniversitelerde güz döneminin yaklaşmasıyla birlikte öğrenciler, maddi destek amacıyla burs başvurularına yönelmeye başladı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilere destek sağlayacak olan KYK, öğrenim seviyelerine uygun farklı tutarlarda burs ve kredilerle yardım etmeye devam edecek. İşte, 2024-2025 dönemine ait burs ve kredi başvuruları hakkında son bilgiler...

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği burs ve kredi başvuruları, geçtiğimiz eğitim yılında 12-19 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.
Bu sene başvuruların, ÖSYM'nin düzenleyeceği yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından yine Ekim ayı içerisinde yapılması bekleniyor.
Bu konu ile ilgili GSB veya KYK'dan gelecek açıklamaları haberimizde paylaşacağız.

Burs ve kredi başvuruları her yıl, yazılı ve görsel medya aracılığıyla kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır.
e-Devlet şifresi bulunmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları zorunludur.
KYK burs başvuruları 2024-2025 döneminde: KYK burs/kredi başvuruları ne zaman başlayacak? - 4
Başvuru esnasında öğrencilerden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna dair bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler, kamu kurumlarından alınan verilerle karşılaştırılarak doğrulanmaktadır.
Yapılan değerlendirme sonucu bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilirken, mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi tahsis edilmektedir.