2024 TEV Burs Başvuruları Açık: Süreç, Şartlar ve Tüm Detaylar Burada!

2024 TEV Burs Başvuruları Açık: Süreç, Şartlar ve Tüm Detaylar Burada!

2024-2025 eğitim öğretim döneminde üniversite hayatına başlayacak olan öğrencilerin yanı sıra, doktora, yüksek lisans ve ortaöğretim öğrencileri de Türk Eğitim Vakfı (TEV) burslarını incelemeye başladı. 2024 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından ve üniversite ile yurt kayıtlarının başlamasıyla birlikte, öğrenciler burs sağlayan kurumları araştırmaya başladı. KYK'nın ardından en çok merak edilen burs sağlayıcı kurumlardan biri de TEV'dir. Bu çerçevede, "TEV burs başvuru ekranı 2024" sorgulamaları artış gösterdi.

Online yapılan burs başvurularının ardından, başvurular mülakatlar ile değerlendirilerek burs kazanan adaylar vakıf tarafından bilgilendiriliyor. Adaylar, 9 ay boyunca burs imkanından yararlanabiliyor. Peki, TEV (Türk Eğitim Vakfı) burs başvuruları başladı mı ve ne zaman sona erecek? Türk Eğitim Vakfı, 2024 yılına dair burs ve yurt başvuru takvimini açıkladı. İşte, TEV ortaöğretim, yükseköğrenim, yüksek lisans ve doktora burs başvuru koşulları ile burs miktarları...

TEV BURS BAŞVURU EKRANI 2024

TEV burs başvuruları https://www.tev.org.tr/anasayfa/tr web adresinden gerçekleştirilmektedir. Burs başvurusunda bulunabilmek için Google Play veya App Store üzerinden Obigenç uygulamasını ücretsiz olarak indirmek gerekmektedir.

Başvuru sırasında öğrencilerin istenilen belgeleri hazırlayıp sisteme yüklemeleri zorunludur.


TEV (TÜRK EĞİTİM VAKFI) BURS BAŞVURUSU BAŞLADI MI, NE ZAMAN BİTİYOR?

2024-2025 TEV burs başvuruları 16 Eylül 2024 tarihinde başlamış olup, 11 Ekim 2024 tarihinde sona erecektir.

TEV ORTAÖĞRETİM, YÜKSEKÖĞRENİM, YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURS BAŞVURU ŞARTLARI

TEV Eğitim (Yükseköğrenim) Bursu, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bulunan devlet üniversitelerinde eğitim gören T.C. vatandaşları için geçerlidir. Bu burs, 25 yaşını aşmamış, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan, başka bir kamu veya özel kurumdan burs almayan (KYK Bursu dahil) öğrenciler tarafından yapılabilmektedir. 2024-2025 öğretim yılı için Türkiye içerisinde devlet üniversitelerinde öğrenim gören KKTC uyruklu bir kısım öğrenciden de başvuru kabul edilecektir. Öğrencilerin genel not ortalamalarının 4,00 üzerinden en az 2,40 olması gerekmektedir. Hazırlık sınıfını tamamlayan öğrencilerin başarılı bir şekilde bir üst sınıfa geçmeleri ve bunu kanıtlamaları gerekmektedir.

TEV üstün başarı bursuna şu öğrenciler başvurabilir:

TEV Üstün Başarı Bursu, YKS'de, SAY, SÖZ, EA puan türlerine göre (bölüme yerleşilen puan türünde) sıralamada ilk 5.000’e giren, vakıf veya devlet üniversitelerinde öğrenim gören hazırlık, birinci ve ikinci sınıf öğrencileri tarafından talep edilebilmektedir. Ara sınıflarda bulunan öğrencilerin ayrıca şu şartları da sağlamaları gereklidir:

Hazırlık sınıfından birinci sınıfa ilerleyen öğrencilerin, hazırlık sınıfını başarıyla bitirmiş olmaları,

Birinci sınıftan ikinci sınıfa geçen öğrencilerin ise genel ortalamalarının 4,00 üzerinden en az 3,50 olması zorunludur. (100’lük sistemde not veren okullarda en az 87,5 olmalıdır).

TEV Ortaöğretim burs başvuru kuruşları da şunlardır:

TEV, lise düzeyinde Mesleki Ortaöğretim bursu sağlamaktadır. Bu burslardan T.C. vatandaşı, maddi desteğe gereksinimi olan, başarılı ve başka bir yerden burs almayan öğrenciler yararlanabilmektedir.

TEV Yüksek lisans burs başvuru şartları:

Yüksek Lisans Bursundan yararlanabilmek için, lisans mezuniyet ortalamanızın 4 üzerinden en az 3, 100 üzerinden not aldıysanız ise en az 75 olması ve devlet üniversitesinde tezli bir programda öğrenim görüyor olmanız gerekmektedir. Ayrıca, iyi derecede İngilizce yeterliliğinizi, en az 80 YDS veya eşdeğeri İngilizce sınavı puanınızla kanıtlamanız ya da kayıtlı olduğunuz eğitim programının İngilizce olması gereklidir.

TEV doktora bursu başvuru şartları ve tarihleri:

Doktora bursu başvuruları, 23 Eylül – 18 Ekim 2024 tarihleri arasında kabul edilmektedir.

Doktora bursuna başvuru yapabilmek için; lisans veya yüksek lisans bitirme genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 ya da 100 üzerinden en az 75 olması ve devlet üniversitesinde tezli bir bölümde eğitim görüyor olmanız zorunludur. Bunun yanı sıra, iyi derecede İngilizce yeterliliğinizi, en az 80 YDS veya eşdeğeri İngilizce sınavı puanınızla belgelemeniz ya da kayıtlı olduğunuz eğitim programının İngilizce olması gerekmektedir.

TEV 2024 BURS ÜCRETİ NE KADAR?

TEV yüksek lisans bursu aylık 6.750 TL, üniversite öğrencileri için ise aylık 4.500 TL olarak belirlenmiştir. Burs ödemeleri, Ekim-Haziran ayları arasında gerçekleştirilmektedir. Belirtilen 9 aylık süre dışında herhangi bir ödeme yapılmamaktadır.