Büyükşehir'de Eşitlik Zamanı: Toplumsal Cinsiyet Sorunları Masada!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile, Kadın ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitim programı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Muradiye Salonu’nda düzenlendi. Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği kurucu üyesi ve Uluslararası Kapsayıcılık ve Eşitlik Uzmanı Burcu Üzümcüler ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Füsun Serim tarafından verilen eğitime, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, BESAŞ Genel Müdürü İbrahim Alpay Demirtaş, Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Erman Aydın, BİNTED Genel Müdürü Nurcan Kırçova, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Yankı İçöz ve Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ile şube müdürleri katılım gösterdi.

Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, her kesimi kapsayan adil bir hizmet anlayışıyla yola çıktıklarını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in vizyonuna uygun olarak, bireylerin şehrin tüm olanaklarından eşit şekilde yararlanmasını hedeflediklerini ifade eden Yıldız, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak tüm fiziksel yapı projelerimizi, bütçeleme planlarımızı ve sosyal politikalarımızı kadın, çocuk, yaşlı ve engelli bireyleri de dahil edecek şekilde uygulama arzusundayız. Toplumda kadın güçlendiği takdirde çocuklar da güçlü olacaktır. Çocuklar güçlü olduğunda ise toplum daha dayanıklı ve adil bir yapıya ulaşacaktır” dedi.

Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği kurucu üyesi ve Uluslararası Kapsayıcılık ve Eşitlik Uzmanı Burcu Üzümcüler, eğitim ile farkındalık düzeyini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bütçeleme süreçlerinin tüm grupları kapsayacak şekilde yapılmasına yönelik bir perspektif sunduklarını belirten Üzümcüler, “Her grubun, sunulan hizmetlerden daha etkin bir şekilde faydalanabilmesi amacıyla interaktif bir çalışma gerçekleştirdik. Bütçelerin hazırlanması ve hizmetlerin daha kapsayıcı hale gelmesi ile ilgili paylaşımlarda bulunduk” şeklinde konuştu.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Füsun Serim ise, yerel yönetimlerin dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını gözeterek hizmet sunmasının zorunlu olduğunu; eğitimde bu konuya farklı bakış açıları sunmakta olduklarını aktardı.